O vzrejališču


Vzrejališče mačk

 

MASQUERYANN * SI

 

 

je  registrirano v zvezi FIFe. Vzreditelja sva Zdravko Vanček & Franci Camplin, člana Felinološkega društva Celje, katero deluje pod okriljem Zveze felinoloških društev Slovenije  (ZFDS), katera je članica Fédération Internationale Féline (FIFe).

 

Vzrejamo mačke pasme Neva Masquerade (sestrska pasma Sibirske mačke).

 

Trenutno  našo ekipo sestavljajo štiri vzrejne mačke, tri iz Češke Republike ( GIC André de Villa Salicea, IC Yansan White Witch in IC Enceladus White Witch) in ena iz Slovenije iz našega vzrejališča (Aryanna Masqueryann). Vsi vzrejni mački so potomci vrhunskih prednikov z izjemnimi razstavnimi dosežki in že tudi sami dosegajo vrhunske rezultate:

 

André de Villa Salicea, CZ je na Mednarodni razstavi v Ljubljani dne 24.03.2018 osvojil naziv  GRAND INTERNACIONAL CHAMPION (GIC),

 

Yansan White Witch, CZ je na Mednarodni razstavi mačk v Ljubljani, dne 25.03.2018 osvojila naziv INTERNATIONAL CHAMPION (IC).

 

Enceladus White Witch, CZ, je na Mednarodni razstavi v Györ-u (H) dne 07.04.2018 osvojil naziv INTERNACIONAL CHAMPION (IC),  

 

Aryanna Masqueryann, SI, katera je iz našega prvega legla ostala doma v vzrejni ekipi, je na prvenstvu Zveze felinoloških društev Slovenije 2017, zmagala v 2.kategoriji mladiči 4-7 mesecev in že pokazala da je hči šampijonov. Na več razstavah do sedaj že ocenjena z najvišjo odlično oceno.

 

 

 

Prav tako je tudi naše prvo leglo na mednarodni razstavi mačk v Celju 2017 osvojilo naziv najlepšega legla v kategoriji 4-7 mesecev.

 

Naše mladičke oddajamo v nove domove k ljubečim in skrbnim lastnikom, z rodovnikom zveze FIFe. Mladički so pripravljeni za novi dom v skladu s FIFe standardi, čipirani in vpisani v centralni register, z EU potnim listom, redno tretirani proti zunanjim in notranjim zajedalcem, cepljeni in sterilizirani / kastrirani (v kolikor so namenjeni za hišne ljubljenčke) in s paketom hrane, igračk in navodil.


Vzrejališče ima izdano odločbo Območnega urada Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Maribor št. U34455-43/2017-6(U94-01) z dne 18.9.2017, s katero je gojitev reje naših mačk registrirana in vpisana v evidenco pod zaporedno številko 104.

 

Vzreditelja se redno izbražujeva in izpopolnjujeva na seminarjih in predavanjih, ki jih organizira Vzrejna komisija ZFDS v sodelovanju z Veterinarsko fakulteto in drugimi strokovnjaki s področja zdravja in dobrobiti mačk.